beskućnik

31.10.2019. godine završili smo s provedbom trogodišnjeg programa „Dnevni boravak – usluga za novi početak“ financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Svjetski dan beskućnika obilježava se 10. listopada. Organizacije iz čitavog svijeta provode aktivnosti s ciljem senzibiliziranja javnosti za problematiku beskućništva.

15.07.2019.

Djelatnica Udruge Novi put primila je uvjerenje o osposobljavanju za voditeljicu izrade i provedbe EU projekata.

Edukaciju je provelo Pučko otvoreno učilište, a financirao Grad Varaždin. Osposobljavanje su završili zaposlenici i volonteri organizacija civilnog društva sa sjedištem na području Grada Varaždina. Uvjerenja su uručili gradonačelnik Ivan Čehok i ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Varaždin Lana Velimirović Vukalović.

04.06.2019.

Ponovno smo sudjelovali na dvodnevnoj radionica podrške za voditelje prihvatilišta/prenoćišta i stručnjake koji rade s beskućnicima koju Udruga CERANEO organizira u sklopu trogodišnjeg programa “Osnaživanje beskućnika, podrška stručnjacima i izgradnja inovativnih modela skrbi o beskućnicima“

Udruga „Novi put” Varaždin i Udruga za podršku žrtvama i svjedocima kaznenih djela – Ured Varaždin u četvrtak 17.05. su organizirale Dan otvorenih vrata.
U prostorijama Prenoćišta za beskućnike organizirano je druženje djelatnika i volontera udruga, njihovih korisnika te zainteresiranih građana kroz razne društvene igre.

Naša socijalna radnica sudjelovala je na dvodnevnoj radionici podrške za voditelje prihvatilišta/prenoćišta i stručnjake koji rade s beskućnicima. 
Radionicu je organizirao CERANEO u sklopu projekta "Osnaživanje beskućnika, podrška stručnjacima i izgradnja inovativnih modela skrbi o beskućnicima", a vodile su ju edukatorice Udruge Igra .

Udruga Novi put od 1.12.2018. godine provodi jednogodišnji program "Zdravstvena skrb o beskućnicima" financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Na programu je angažirana medicinska sestra koja prati zdravstveno stanje naših korisnika, radi s njima na unapređenju osobne higijene i higijene prostora te ih kroz kratka predavanja upoznaje s različitim temama vezanim uz održavanje dobrog zdravstvenog stanja i prevenciju bolesti.

Dana 17.12.2018. godine u prostorijama Centra za socijalnu skrb Varaždin, Nazorova 22, Varaždin je s početkom u 13:00 sati održana redovna skupština Udruge Novi put. 

FINANCIJSKI PLAN ZA 2019. godinu

PLAN RADA ZA 2019. godinu