Print
Hits: 4389

Ove godine Nacionalni susret o beskućništvu održava se u Karlovcu u organizaciji udruge Milosrđe - Centar za beskućnike. Susret započinje u četvrtak 18. rujna 2014 godine s početkom u 10,00 sati u Gradskoj vijećnici Grada Karlovca, Banjavčićeva 9.

U organizaciji udruge Milosrđe - Centar za beskućnike održan je 8. Nacionalni susret o beskućništvu koji je okupio veliki broj predstavnika organizacija koje se bave tom problematikom.

Broj beskućnika u Hrvatskoj raste, a brojni gradovi još uvijek nemaju skloništa, iako su zakonom obavezni – upozoreno je danas s 8. Nacionalnog susreta o beskućnicima u Karlovcu.

Predsjednik Hrvatske mreže za beskućnike Drago Lelas rekao je kako je u Hrvatskoj konačno donesena zakonska regulativa kojom su beskućnici priznati kao socijalna kategorija.

"To je krenulo prije tri godine. Imamo sada relativno dobru suradnju sa Ministarstvom socijalne politike i mladih, a mora se još raditi jer mi se zalažemo za prihvaćanje kategorizacije beskućnika koje imaju države Europske unije", kaže Lelas.

A nakon što se lani raspravljalo o mladim beskućnicima ove godine tema su bili beskućnici branitelji. Upravo zbog njih u Karlovcu je i osnovano sklonište, podsjeća Petar Banić, predsjednik udruge Milosrđe no s početne brojke od četiri branitelja bez doma ih je sada puno više.

 

Izvor: Radio Mrežnica