prenoćište kuća

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

IBAN Udruge: HR9023600001102236134 (Zagrebačka banka)
OIB: 91805875308

Datum upisa u Registar neprofitnih organizacija: 17.10.2011.
Matični broj: 02798611

TIJELA UDRUGE
Predsjednik Udruge: Nikola Dugandžić, prof.
Dopredsjednica Udruge: Lidija Perši, mag.soc.rada
Upravni odbor: Nikola Dugandžić, prof., Maja Zimić Kovšca, dipl.soc.radnik, Jasenka Franjčec, dipl.soc.radnik
Nadzorni odbor: Mario Bobek, Gabrijela Kraljić, Zvonko Knezović
Likvidator/tajnik: Biljana Prica, dipl.soc.radnica


Udruga "Novi put" osnovana je 2010. godine u Varaždinu. Organizirana je kao nevladina, nepolitička i neprofitabilna organizacija čiji je cilj promicanje, razvoj i unapređenje skrbi o beskućnicima, pružanje stručne i savjetodavne pomoći, te stručno osmišljavanje, izrada i realizacija projekata kojima se unapređuje kvaliteta života beskućnika.

Djelatnosti kojima se ostvaruju ciljevi Udruge:

  • okupljanje beskućnika, građana i stručnih radnika koji se bave problemima beskućnika
  • pružanje pomoći beskućnicima u svakodnevnim teškoćama
  • promicanje brige o beskućnicima
  • informiranje i senzibilizacija javnosti za probleme beskućnika
  • organiziranje odgovarajućih edukacija za osposobljavanje beskućnika
  • podrška beskućnicima u zapošljavanju i osamostaljivanju
  • organiziranje kulturnih, sportskih i zabavnih manifestacija u dobrotvorne svrhe, organiziranje savjetovanja, tribina, radionica i drugih stručnih skupova o problemima beskućnika
  • izdavanje knjiga i časopisa iz područja svoje djelatnosti
  • suradnja s jedinicama lokalne samouprave, županijom, centrima za socijalnu skrb, Caritasom, nevladinim udrugama i nadležnim ministarstvima radi rješavanja problema beskućnika
  • obavljanje i drugih poslova koji doprinose ostvarivanju ciljeva Udruge

Prenoćište za beskućnike Varaždin

Prenoćište za beskućnike osnovano je 2001. u suradnji s Gradom Varaždinom i Centrom za socijalnu skrb Varaždin. Prehranu korisnika Prenoćišta osigurava Pučka kuhinja Caritasa Varaždinske biskupije (jedan obrok dnevno - ručak), a pomoću donacija pokušavaju se osigurati i namirnice za dodatnu prehranu korisnika, kojima je u Prenoćištu na raspolaganju i kuhinja sa štednjakom, hladnjakom i ostavom.

Zgrada Prenoćišta nalazi se u centru grada, katnica, veličina 200 m2, s okolišem i dvorištem oko 500 m2.

Kapacitet Prenoćišta je 15 osoba. Od četiri prostorije namijenjene noćenju, jedna dvokrevetna soba namijenjena je za smještaj ženskih osoba, dok su preostale tri sobe namijenjene muškim osobama.

Od usluga koje mogu koristiti u Prenoćništu najčešće su: spavanje, pranje rublja, održavanje higijene, pripremanje hrane, korištenje društvenih igara, TV i internet …

60963432 2225854807483717 4634437684259979264 o

 

U Puli je 15. i 16. rujna 2022. godine u hibridnom formatu održan 27. Jesenski poslovni sastanak Hrvatske mreže zdravih gradova u organizaciji Hrvatske mreže Zdravih gradova i domaćina Grada Pule, Istarske županije te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

O NAMA

Udruga “Novi put” je u lipnju 2022. godine započela s provedbom treće godine Programa “NOVI PUT za ŽIVOT”, koji je financiran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike,u razdoblju od 2020. godine do 2023. godine.

Vještine 1

Tijekom 2022. godine Udruga provodi projekt “Perspektiva za beskućnike”, koji je financiran sredstvima Varaždinske županije.
Cilj projekta je kvalitetnije uključivanje beskućnika na području Varaždinske županije u život zajednice i promjena njihovog socijalnog statusa kroz provođenje različitih radno- okupacijskih aktivnosti koje doprinose psihosocijalnom boljitku i razvoju vještina beskućnika. Kroz različite radno-okupacijske aktivnosti korisnicima Prenoćišta za beskućnike nastoji se pružiti prilika za usvajanje novih i unapređenje postojećih znanja i vještina.
Korisnicima se nastoji omogućiti što kvalitetnije provođenje slobodnog vremena, a sve s ciljem podizanja njihove kvalitete života, osjećaja koristi te podizanja motivacije i samopouzdanja, kroz prilagođene aktivnosti tijekom kojih će oni također dati svoj doprinos pri poboljšanju uvjeta boravka u Prenoćištu.
Zahvaljujemo Varaždinskoj županiji na financiranju ovog projekta u iznosu od 10.000,00 kuna.